Curriculum vitae

Projektuppdrag via Lime Produktion AB

Redigerare och filmare

2012-07-25– …

Filmat och redigerat några handfullar av musik- och konsertvideor [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8], några informationsfilmer för ett skolprojekt, en showreel åt en kostymör [1]. Animerat ett par reklamfilmer för Dror Feiler (v) inför EU-valet [1]. Formgett några CD-skivor [1] [2] [3] [4] [5] [6]. Mastrat ett par CD-skivor [1] [2] [3] och en vinylskiva [1].

Five Sweden AB (Projektuppdrag genom Public Service Sweden AB)

Redigerare, kameraman

2011-11 – 2011-12

Redigerade reklamtrailers åt Lidingöloppet och Comhem, samt en kortfilm åt Accenture. Filmade material åt Comhemreklamtrailers.

Public Service Sweden AB

Mitt arbetsbetyg från Public Service Sweden AB (klicka på det för att läsa det i sin helhet)

Mitt arbetsbetyg från Public Service Sweden AB (klicka på det för att läsa det i sin helhet)

Redigerare, kameraman och kompositör

2011-08 – 2013-03

Tillfälliga projektbaserade uppdrag. Redigerade tv-program och DVD-produktioner. Filmade material till tv-program och musikvideor. Komponerade musik till tv- och DVD-produktioner.

Redigerare, kameraman och kompositör

2009-08-01 – 2011-02-12

Redigerade tv-program och städade och reparerade i gamla svenska tv-serier som skulle ut på DVD (”SMASH!”, ”Lösa förbindelser”, ”Goda grannar”, ”Åren med kungafamiljen”, ”Lorry”, ”Tack för kaffet”, mfl). Jag komponerade även ny musik till sagda tv-serier (ett mer avancerat och komplicerat jobb än vad det finns utrymme för att beskriva här).

Jag redigerade även en konsert-DVD med bandet Skriet från vildmarken och en konsert-DVD med Lost in Rick Wright’s Wardrobe, samt två videor med ”Uncle Sid & the Piranhas” [1] [2] och två med Lill-Zorro [1] [2].

Under den här perioden utförde jag även uppdrag som stereografisk  livekonvergensoperatör vid direktsändning av Faust från Folkoperan, samt som assisterande stereograf vid skapandet av kortfilmerna BMX och Fräulein Frauke performs Stairway to Paradise.

Jag hyrdes även ut till SVT för redigeringsarbete i samband med Nobelfesten.

Assistent

2009-06-01 – 2009-07-31

Bollplank, organisatör av röda trådar, regiassistent, kock, scenografikonstruktör och -byggare, peppare samt allmän hjälpreda vid arbetet med 3D-filmen STONEHORSE.

Redigerarlärling

2009-04-01 – 2009-05-31

Lärde mig redigering. Under den här perioden klippte jag bl a en film för att sälja in speedway, en film för att försöka sälja in Dror Feiler till något lämpligt kulturprogram på SVT, samt en kortfilm om Träd gräs och stenar och The Latin Kings. Hyrdes även ut till SVT för redigeringsarbete inför Nationaldagen.

Relaterat

Sedan 1988 har jag haft delar av min utkomst som vissångare och låtskrivare. Rytmkänslan, publikkontaktskänslan och låtskrivarförmågan som jag utvecklat under åren har helt klart varit betydelsebärande för mitt redigerande.

Från späda år (1977-1983) jobbade jag väldigt mycket som barnskådespelare på SR, SvT, Stockholms Stadsteater och Folkan i Stockholm) och det har (naturligtvis) även påverkat mitt berättande.

1987-1988 arbetade jag med Gamla Stans Teater i Stockholm och även det har (naturligtvis) även påverkat mitt berättande.

1986-1987 arbetade jag inom reklambranschen (men jag hade siktet inställt på densamma från elvaårsåldern) och de professionella grunder jag då skaffade mig har (naturligtvis) även de påverkat mitt berättande.