Samuel Trygger – Köld 2015

Den första versionen av den här sången och musikvideon postade jag på YouTube den femte januari 2010. Då filmade jag alla sekvenser med den inbyggda kameran i en HTC Hero. Jag ville få det ljuset och den suddigheten och den avsaknaden av värme utom bland lamporna innanför fönstren som den bedrövliga kameran i HTC Hero kunde leverera. Plus att jag kunde filma när andan föll mig på. Därefter redigerade jag den i Final Cut Pro på en Mac.

Allteftersom åren gått så har jag känt att jag kunde gott förbättra sången, så jag gick in i studion igen och la om sången (och la till några xylofonpling när jag ändå var där) och så fick jag en ny mix och så var det bara att lägga på den på originaluttankningen från Final Cut Pro i ett nytt projekt, men nu i Premiere Pro CC i en PC eftersom jag inte längre har tillgång till en Mac. Och fixa lite nya skyltar. Vilket ledde till att på ett par ställen klippa in några sekunder från originalmaterialet. Och synka om stillbilderna i slutet av videon. Och byta ut några av de bilder som jag använde i den gamla videon mot några mer aktualiserade bilder.

Det är jag som har skrivit sången.. Den är inspelad av mig och Benny Sjögren i Soundproof Studios och det är även vi som mixat och mastrat den. Just denna inspelning går även att finna på skivan ”Merri Krissmass Asshole” (som jag f ö mastrat) som gavs ut på Maräng Records till julen 2015.